Kubota introduceert nieuwe M7 lijn

Kubota introduceert nieuwe M7 lijn

Kubota maakt in Frankrijk tijdens een persconferentie zijn ambities duidelijk. Grotere modellen tot 170 pk en alle machines uit de twee jaar lgeleden overgenomen Kverneland groep worden nu ook in het oranje geleverd.

Kubota-M7171_1_full

Komend jaar worden in Frankrijk, Duitsland en Engeland  alle machines die worden gemaakt door de Kverneland groep ook in Kubota oranje verkocht. Van pendelstrooier tot rondebalenpers en van ploeg tot klepelmaaier. In Nederland veranderd komend jaar nog niets omdat Kubota nog druk bezig is om een nieuwe dealerstructuur op te zetten. Vanaf 2016 zullen de machines van de Kverneland groep ook als Kubota op de Nederlandse markt komen. Met daarbij de verzekering dat ze ook onder de huidige merknamen leverbaar blijven.

Tegelijk met de aankondiging van de introductie van de Kubota werktuigen introduceerde Kubota ook de nieuwe  M7-serie. Een echt Europese trekker die vanaf volgend jaar in de nieuwe fabriek in Duinkerken gebouwd zal worden. Voor 2017 is al een produktie van 3000 stuks gepland. De serie bestaat voorlopig uit drie modellen.  De M7-131, de M7-151 en de M7-171 met respectievelijk 130, 150 en 170 pk. Als extra is er bij allemaal een powerboost van 20 pk. Dat vermogen wordt gehaald  uit een 6,1 liter vier cilinder Kubota motor. Deze voldoet aan de Tier 4 final eisen en heeft daarvoor zowel EGR als Ad Blue en een DPF filter.

Kubota M7 4

Elk model komt beschikbaar in drie verschillende uitvoeringen met of een 24 traps power shift transmissie of een cvt.. Het verschil bij de powershift uitvoeringen zit in de hydrauliek en de extra’s zoals meer luxe. Opvallend is het scherm dat bij de nieuwe bedieingsarm hoort. Dit is het bekende Tellus 2 scherm dat door het Mechatronics centrum in Nieuw Vennep wordt gemaakt. Zij zijn voor de Europese tractoren verantwoordelijk voor de gehele electrotechnische installatie. Met dus goed functionerende Isobus aansluitingen claimt Kubota.

(Bron: www.grondig.nl)

U kunt geen reactie plaatsen